Індивідуальний розмір

info@gofrocarton.com.ua
+38 063 547 92 12

+38 068 552 77 81

0
Паковання з гофрокартону: переваги та особливості

Паковання з гофрокартону: переваги та особливості

Гофрокартон ― унікальний багатошаровий матеріал. Він широко використовується для виготовлення різноманітних коробок. Такий попит зумовлений ​​численними перевагами. Пропонуємо розібратися, чому настільки популярне паковання з гофрокартону, зважити всі його переваги та недоліки.

Упаковка из гофрокартона

Зміст:

  1. Особливості матеріалу.
  2. Переваги та недоліки тари з гофрокартону.
  3. Висновки.

Особливості матеріалу

Гофрокартон складається з плоских (лайнерів) і хвилястих (флютингів) шарів, що чергуються. Їх може бути від 2 до 7. Для виробництва картонного паковання використовується первинна целюлоза або макулатура та спеціальний (силікатний чи крохмальний) клей для з'єднання окремих аркушів. Щоб надати спеціальних властивостей, проводять додаткову обробку: ламінування, кашування тощо.

Характеристики гофрокартону визначаються кількістю шарів та особливостями гофри. Ці параметри обумовлюють маркування профілю, наприклад:

  • Е. Мікрогофрокартон, що підходить для створення невеликих коробок;
  • ВС. Універсальний тришаровий гофрований картон;
  • ЕВС. П'ятишаровий матеріал для гофроящиків під важку продукцію.

Переваги та недоліки тари з гофрокартону

Переваги паковання з гофрокартону численні та різноманітні:

  • універсальність. Можлива розробка невеликих, середніх або великих коробок. Вони потрібні для упаковування подарунків, взуття, посилок, побутової техніки тощо. Тара необхідна як у виробничих масштабах, так і в побуті;
  • надійність. Правильно підібрана сировина дозволяє створювати коробки, які амортизуватимуть удари, забезпечать якісний захист вмісту;
  • зручність експлуатації. У складеному вигляді коробки не займають багато місця, їх легко зберігати. Невелика вага зумовлює простоту перенесення та незначне збільшення загальної маси партії товарів;
  • безпека. Для виготовлення паковання з гофрокартону використовується природна та безпечна сировина. Особливі склади застосовуються під час виробництва тари для харчової галузі;
  • естетичний зовнішній вигляд. Зовнішня поверхня може бути бурою чи білою. На неї легко нанести малюнок, рекламний текст, дані виробника тощо;
  • економічність. Невисока вартість сировини та простота виробництва зумовлюють дешевизну продукції. У деяких випадках допускається повторне використання;
  • простота утилізації. Екологічне законодавство передбачає обов'язкову утилізацію відходів. З картонним пакованням у цьому питанні проблем не виникає.

Деякі користувачі відзначають недостатню міцність і вологостійкість гофрокартонної тари. Однак перший недолік усувається правильним підбором матеріалу, а другий ― ламінування. Спеціальний захисний шар збільшить стійкість тари до вологи.

Висновки

Паковання із гофрованого картону ― універсальний варіант. Воно застосовується у різних галузях промисловості та в побуті. Головне ― правильно вибрати сировину та габарити тари. Вдалих вам рішень.



Рекомендовані статті


 13/02/2019
 (216 переглядів)